Reiki III

Reiki III
is opgesplitst in Reiki 3 A en 3 B.
Mensen die geen leraar willen worden, maar wel de derde graad willen ontvangen doen 3 A. Daarna kun je onder intensieve begeleiding doorgaan met het Masterschap (3 B). Voor zowel 3 A als 3 B heb je veel ervaring nodig.
Alleen Reiki-masters zijn bevoegd afstemmingen te geven.

Reiki 3A is het werken met "groot licht", want het mastersymbool is: "weten van groot licht". Het groot licht wordt aangereikt d.m.v het mastersymbool.

                      

Halu is het derde en laatste symbool dat Kathleen doorkreeg. Ze geeft het door in haar Reiki III cursussen, maar ze heeft besloten het symbool toch in de Reiki II-cursus te vermelden, omdat het ook daar zeer goed toepasbaar is.  
Halu is de versterkte versie van de Zonar waarbij de grote piramide voor mentale heling staat.  
De lemniscaat, in het midden van Halu, is voor emotionele heling. Door de 'Z' dicht te maken, wordt het energieniveau verhoogd. 

Je gebruikt dit symbool veelal als iemand aan het einde van een proces zit maar het nog niet los kan/wilt laten. Door het laatste restje omhoog te brengen (de piramide) lift je het op naar het hogere (vergelijkbaar met violette vuur).
Het is een zogenaamd zacht symbool wat betekent dat je het onbeperkt kunt plaatsen.

Harth, de twee Cho Ku Reï's en Halu vormen een krachtige genezende combinatie. Je tekent Halu op de volgende manier: je begint met het tekenen van Zonar en zeg driemaal 'Zonar' terwijl je de lemniscaat tekent. Dan til je je vinger op om de 'Z' vanaf boven naar het midden te sluiten, om daarna de 'Z' vanaf beneden naar het midden te sluiten. Dan teken je de piramide en zeg driemaal 'Halu'. Je tekent de cirkel boven op de piramide die de deksteen van de piramide voorstelt, tegen de richting van de klok in. 

 

                            

 
Het Dai-Ko-Myo symbool wordt voornamelijk gebruikt bij de initiaties. Het is een symbool dat de verbinding legt tussen jouw Boeddha-natuur en de Kosmische Boeddha-natuur, tussen je ziel en God, of hoe je het wilt noemen. Het opent je kruin-Chakra en zorgt ervoor dat je een open kanaal bent.  
Daarnaast kan je het symbool in je behandelingen gebruiken, vooral als je op zielsniveau werkt. Dit vraagt erg veel van je gevoel voor intuïtie en je moet jet symbool niet te pas en te onpas zetten. Het heeft ook geen zin om hierover verder te vertellen, juist omdat het intuïtief moet geschieden.

 

Bij Reiki 3 krijg je ook de inwijding van de orde van Melchizidec en de YOD

 

 

Na de inwijding van Reiki 3 b mag men zelf ook Reiki cursus gaan geven.

Ik ben wel eerst een paar keer stage gaan lopen om te kijken hoe ik dit straks kan gaan doen.

 

 

 

 

 

Design downloaded from free website templates.
Z