Karuna Reiki


Karuna is een Sanskriet woord en het betekent :
Compassionele actie, mededogen of alle actie die ondernomen wordt om het lijden van anderen te verkleinen.

Als je Karuna in jezelf ontwikkelt, help je niet alleen anderen, maar je wordt ook ontvankelijker voor de Karuna die gezonden wordt door Verlichte wezens. Zo wordt jouw heling versneld.



GRONDLEGGER

Karuna is in 1995 ontwikkeld door William Rand. De symbolen zijn gechanneld door verschillende masters. William gebruikte de symbolen en vond ze waardevol, maar hij had het idee dat ze een groter potentieel hadden dan tot dan toegankelijk was. Hij werd in meditatie geleid om een nieuw initiatieproces te ontwikkelen. Sommige symbolen zijn bekend uit andere systemen, maar hebben een andere helende werking als in het Karuna-systeem. Karuna is geregistreerd bij het "Center for Training". Ieder die hierbij is aangesloten volgt dezelfde symbolen en ontvangt dezelfde initiaties.


AANVULLING / UITBREIDING

Karuna is een aanvulling en uitbreiding van de traditionele "Usui- of Tera-Mai". Voorwaarde voor de inwijding in Karuna is dan ook de tweede graad in een van deze vormen. Wil je master worden, dan is het noodzakelijk dat je minimaal 1 jaar master bent in een ander systeem.


WERKING

Er wordt bij Karuna gewerkt op het etherisch lichaam, terwijl bij een basissysteem gewerkt wordt op de chakra's en energiebanen. De behandeling is meer direct gericht op behandeling van het probleem / de kwaal.

De energie van Karuna voelt heel direct en werkt op alle energielichamen. Opvallend vaak hebben cursisten het over de helende aanwezigheid van Verlichte wezens. Door vaak te werken met de Karuna-energie, versterkt ons bewustzijn van en de verbinding met de meest pure spirituele begeleiding. Karuna kan ons leren om meer open te staan voor eenheid. Een verband wordt gelegd met "Avolokiteschvara", dat ook "Geluid dat de wereld verlicht" betkent. De vrouwelijke vorm is Kwan Yin, een Chinese opgestegen Meester, die ook wel moeder van mededogen wordt genoemd.


CHANTING EN TONING

Bij Karuna wordt doorgaans gebruik gemaakt van de stem. Dit kan door (innerlijk) te chanten of te tonen. Het gaat hierbij niet om de zuiverheid van de klank van de persoon op dat moment

Toning en chanting tijdens een behandeling brengt een diepgaande verandering teweeg in de vibratie van de helende energie. Chanting doe je intern of hardop terwijl je de handen op het lichaam of vlakbij het lichaam hoedt. Toning doe je met de met Karuna verrijkte stem, terwijl de handen zich op 5 - 60 cm. afstand van het lichaam van de persoon bevinden.

Als kanaal voor chanting of toning kan je vermogen om als kanaal te dienen voor helende energie toenemen. Deze techniek kan ons naar hogere niveaus van bewustzijn brengen en een uitnodiging zijn voor spirituele lichtwezens om via ons te helpen. Soms kunnen chants of tones die vals klinken precies zijn wat de cliënt nodig heeft. Het gaat om gewoon open te zijn en te vertrouwen op de wijsheid van Karuna om het proces te leiden.

Een Karuna-behandeling is vooral zeer nuttig bij het oplossen van blokkades en het transformeren van ongewenst energie. Toning is een krachtige techniek, die de Karuna-energieën versterkt en ze nog dieper in het lichaam en de in de energie van de cliënt stuurt.
Design downloaded from free website templates.