Engelen


Engelen zijn gevleugelde boodschappers. Het woord engel is afkomstig van het Griekse angelos, 'boodschapper'. Engelen fungeren als brug tussen hemel en aarde, als kanaal tussen God en de fysieke, materiële wereld. Engelen zijn onsterfelijke wezens van puur bewustzijn, die niet worden gehinderd door tijd en ruimte. Ze zijn voor eeuwig verbonden met de hemelse energie die van het Goddelijke uitstraalt. Elke engel is een focus van Gods liefden die hij zonder vervorming kanaliseert.

De aartsengelen hebben de volgende taken:
 • Het transformeren van de hogere impulsen, dit is hun bijdrage aan het scheppingsproces
 • Het ervaren van het hogere mogelijk te maken
 • Het begeleiden van mensen op hun weg terug naar de Eenheid

Mensen nemen engelen op verschillende manieren waar, de meest intense ontmoetingen zijn met fysieke manifestatues, die de vorm van gevleugelde wezens kunnen aannemen. Engelen zijn geslachtloze wezens met een vibratie die zuiver van geest is, hun mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten zijn volmaakt en compleet en androgyn.

Wanneer mensen zich bewust worden van engelen, wordt de sluier tussen onze wereld en die van hen dunner. Je hoef geen helderziende te zijn om contact met engelen te ervaren. Het is ook heel belangrijk te onthouden dat engelen in feite contact met je willen hebben, ze zoeken dagelijks omgang met jou. Engelen zijn goddelijke wezens die de kosmische wet volgen. Het is hun plicht royaal van zichzelf te geven als een uitstorting van hun goddelijke essentie van liefde en licht. Hulp van engelen is altijd beschikbaar, je hoeft er alleen om te vragen. De meeste mensen zien nooit een engel, maar zijn zich wel bewust van hun aanwezigheid. Engelen zijn met elk van onze zintuigen waar te nemen.

Hier volgen enkele manieren waarop je hun aanwezigheid kunt voelen.

 • De sfeer in de kamer verandert opeens; je voelt je omgeven door een warme gloed. de lucht om je heen tintelt of je voelt energie langst jouw rug- gengraat naar beneden gaan.
 • Opeens vult een heerlijke geur de kamer. Die zoete geur wordt op verschil- lende manieren beschreven - als het aroma van zomerbloemen of als zoete mirre.
 • Je hebt een bijzondere smaaksensatie, vaak zoet - de smaak van hemels ambrozijn. Je kunt ook een etherische klank horen; engelenmuziek wordt vaak geassocieerd met genezing en vernieuwing.
 • Je krijgt liefdevolle gevoelens en een overweldigend gevoel van diepe rust.
 • Er verschijnen gekleurde lichten uit het niets. Schitterende lichtstralen of zelfs gekleurde bollen dansen voor je ogen, vooral als je met genezende engelen werkt of in slaap begint te vallen.
 • Tijdens engelenmeditaties zie je een duizelingwekkend helder licht voor je, zelfs als je ogen gesloten zijn. Je voelt hoe engelenvleugels langs je strijken of je omhullen, of zelfs engelenhanden die uw schouders aanraken.

Tijdens meditaties ervaren veel mensen de 'engelenbries', die als een warme zomerwind zachtjes door hun haar strijkt. Sommige zeggen dat het de engelen zijn die de duizend bladerige lotusbloem optillen.
Je kunt merken dat zich steeds meer coïncidenties in je leven voordoen. Of dat jouw problemen vanzelf tot een oplossing komen - soms op een volkomen onverwachte manier.

Hoe en wanneer een engel aan te roepen:
 • Een hele fijne methode is je te laten omarmen door een engel of aartsengel. Stel je voor of voel hoe je in zijn armen ligt, laat je één met hem worden. In crisissituaties werkt dit bijzonder heilzaam.
 • Wanneer het in je opkomt of als je het nodig vindt, visualiseer je een engel die naast je staat en je begeleidt. Misschien hoor je zelfs wat hij zegt.
 • Als je met een healing bezig ben kan je een engel of aartsengel vragen je te leiden en om zijn kracht door je te laten werken. Tijdens iedere therapie kan je hem erbij roepen en vragen of hij het werk kan verlichten of hem/haar te genezen. Je kan de engel ook vragen om de cliënt nog een tijdje te begeleiden en te beschermen, mits het in overeenstemming is met het goddelijke plan en het de wil van de cliënt respecteert. Zo kan je ook naar mensen op andere plaatsen sturen en hen vragen die mensen te helpen.
 • Op dezelfde manier kan je de engelen bij iedere willekeurige activiteit vragen om leiding en inspiratie, of je nu bezig bent met lesgeven, schrijven, autorijden, een bedrijf leiden of voor de kinderen zorgen. Zo krijgen wij toegang tot het hogere bewustzijn en inzicht.
 • Je kan de engelen vragen om ruimten te zuiveren en deze te vullen met hun energie. ( In overeenstemming met het goddelijke plan en in het beste belang van alle betrokkenen).
 • Je kan ook een engelenvergadering houden. Je kan deze vergadering te allen tijde bijeenroepen als je advies of duidelijkheid nodig hebt. Verbeeld je dat alle engelen en helpers die je in deze situatie kunnen bijstaan aan een tafel zitten. Leg je vraag voor en beschrijf de situatie. Luister naar wat de verschillende helpers je te vertellen hebben en wat hun advies is. De helpers zullen je ook geschenken geven om je te helpen bij de ophanden zijnde stap. Neem de geschenken aan. Tot besluit vraag je om voortzetting van de hulp en dank je de spirituele wezens.
Aartsengel Michaël, engel van het Zuiden, Wiens naam betekent 'hij die als God is'. Deze engel is heerser over woensdag, Mercurius en het kobaltblauwe en topazen licht. Men zegt dat Michaël de sleutel tot het hemelse koninkrijk in bewaring heeft. Hij wordt vaak afgebeeld met een zwaard en een mantel. Hij is de grote leider in de strijd van het licht en duister. Zijn zwaard doorboort de duisternis met het licht van de waarheid en zijn kobaltblauwe mantel biedt bescherming tegen negtieve energie. Hij zorgt voor de kracht, geduld en kalmte om de crisissituaties in het dagelijks leven het hoofd te kunnen bieden. Michaël is de verdediger van het licht en de goedheid en zijn voornaamste rol is het wegleiden van gevallen mensen, zodat ze andere mensen geen kwaad kunnen doen. Hij en zijn hulpengelen nemen negatief ingestelde mensen mee naar het licht van het universum, waar hun geest geheeld wordt. Roep Michaël aan wanneer negatieve bronnen je angst aanjagen. Je kunt hem vragen je geest en hart te zuiveren. Ook kun je hem aanroepen als er in ruimtes of gebouwen de energie negatief aanvoelt. Vraag hem dan de om- geving te zuiveren. Ook als je van streek bent, kun je Michaël vragen de harmonie en rust te herstellen.


Aartsengel Gabriël, engel van het Westen. Wiens naam 'held van God' betekent. Deze engel is heerser over maandag, de maan en het roomwit licht. Gabriël heerst over de maancycli, die 28 huizen van de maan worden genoemd door de ouden. Maanenergie is vrouwelijk en versterkt de vrouwelijke kant van onze persoonlijkheid. Of we nu man of vrouw zijn, we bestaan uit gouden mannelijke energie (van de linkerhersenhelft en rechterhand) en zilveren vrouwelijke energie (van de rechterhersenhelft en linkerhand). Mannelijke energie zorgt voor logische denkprocessen alsook besluitvorming en analytische vaardigheden. Vrouwelijke energie ontwikkelt je intuïtie en waardering voor kunst, muziek en poëzie. Deze moet je voelen en ervaren.
Gabriël is Gods boodschapper, die ons nieuws brengt over aanstaande gebeurtenissen, veranderingen aan de horizon en nieuwe ervaringen die ons te wachten staan. We kunnen Gabriël om bijstand en raad vragen bij een verandering van woonplaats of een nieuwe baan. Hij blaast ook vastgeroeste relaties en bedrijven die geen elan meer hebben, nieuw leven in. Veel mensen geloven dat Gabriël gaat over visioenen, dromen en openbaringen. Vraag hem om hulp bij het interpreteren van dromen die je niet kunt plaatsen.Aartsengel Rafaël, engel van het Oosten. Wiens naam 'God geneest' betekent. Deze engel is heerser over zondag, de zon en het groene licht. Rafaël gaat over alle vormen van genezing. Hij houdt toezicht op de behoefte aan genezing van de aarde en ook van de bevolking. Rafaël adviseert en helpt mensen die zich bezighouden met de kunst der genezing, zoals doktoren, medisch personeel, verpleegkundigen, therapeuten en wetenschappers. Hij zal raad fluisteren als je niet goed weet welke kant je op moet met een patiënt. Hij geeft ons ook creatieve ideeën en de benodigde informatie, zodat we andere mensen snel kunnen genezen. Als jij of een geliefd persoon behoefte hebt of heeft aan genezing, is Rafaël de engel die moet aanroepen. Behalve voor gevallen waarbij dood of ziekte deel uitmaakt van het grote goddelijke plan, zal hij ervoor zorgen dat men krijgt wat nodig is om een genezing tot stand te brengen. Zoals het krijgen van plotselinge ideeën, gedachten of inspiratie. Op andere momenten kan Rafaël je erop wijzen dat
je gedachten de gezondheidsklachten hebben veroorzaakt. Hij kan je bijvoorbeeld vragen oude woede aan hem te geven, zodat je lichaam bevrijd kan worden van de ravage die de giftige effecten van woede hebben aangericht. Rafaël straalt een prachtig sterk en helder smaragdgroen licht uit. Dat is de kleur van de genezing en ook van de liefdesenergie van het hartchakra. Rafaël geleidt en beschermt reizigers van allerlei aard. Of je nu een spirituele reis maakt of op het punt staat een lange reis te maken, roep hem aan de weg te effenen.Aartengel Uriël, engel van het Noorden. Dit is de engel van vuur en alchemie, Uranus en het vlammend rode licht. Wiens naam 'licht van God' betekent. Uriël brengt goddelijk licht in ons leven. Hij kan ons heel goed helpen bij het verwerken van pijnlijke herinneringen en het transformeren van spijt en fouten, zodat we ons sterker en liefdevoller voelen. Vraag Uriël lasten die verband houden met het verleden, weg te nemen. Hij zal je hart en geest onmiddellijk genezen van oud onvermogen om jezelf of anderen te vergeven. Uriël helpt ons liefde te zien in situaties waarin naar ons gevoel geen liefde is. Ook helpt deze engel ons bij rampen, zoals aardbevingen, tornado´s en zware regenval. Vraag hem je te helpen wanneer je angst in verband met dit soort situaties voelt. Hij kan je naar een andere plaats leiden of je huis zo veilig mogelijk maken. Uriël is er heel goed in ons uit onze zelf gecreëerde crisis te redden en hij helpt ons ook ons leven kalm en gecentreerd te maken. Hij help ons ook om onze doelen en dromen te verwezenlijken. Hij biedt ons op alle manieren hulp: hij geeft ons goede ideeën, houdt ons vol goede moed en gemotiveerd, en helpt ons de materiële benodigdheden te manifesteren die we nodig hebben voor ons project.

We horen allemaal de stem van de hemel. De stem spreekt via ons hart, onze buik, ons hoofd, onze oren en onze ogen. Zij beïnvloeden veel meer dan we weten, maar dat gebeurt alleen als we er toestemming voor geven via onze formele of spontane gebeden. Zelfs een eenvoudige roep om hulp in de trant van:'als er iemand is die dit horen kan, help me dan alstublieft!' is al voldoende om de hulp van engelen in te roepen.


Vaak blokkeren we dit met een gevoel van angst.
Angst:
 • Dat je je houvast kwijtraakt.
 • Dat je kwaad overkomt, of dat je gestraft wordt omdat dit 'verkeerd' is
 • Dat je iets engs ziet
 • Dat je in de maling wordt genomen
 • Dat je bespot wordt
 • Dat je de inventaris moet opmaken van je huidige leven
 • Dat je in de toekomst kunt kijken
 • Dat je teveel verantwoordelijkheid krijgt
 • Dat je het misschien niet kunt

Wanneer we de angsten loslaten die ons ervan weerhouden berichten van onze engelen te ontvangen en te herkennen, worden we ons meer bewust van de liefde in ons leven. Ons hart groeit en we worden vriendelijker en meelevender. We ervaren het leven als zinvoller: we hebben het gevoel dat er meer lijn in ons leven zit en dat we een doel hebben. De engelen zijn bij ons als een geschenk van de schepper en het is hun doel mens voor mens vrede op aarde te bewerkstelligen.

Voor engelen en aartsengelen is een klus niet groot of klein. Het enige wat ze in ruil van ons verlangen, is dat we hen voor hun hulp bedanken, delen in hun toewijding aan het universum en ons leven met vreugde en dienstbaarheid.

Ze zijn niet zo moeilijk te horen, als je maar met een open hart luistert. Meestal zijn ze dichterbij dan je je kunt voorstellen. Een fluistering, een gedachte, dat is het enige signaal dat ze van ons nodig hebben om een gesprek op gang te brengen. Zij hebben enorm respect voor wat wij hier in deze tijd op planeet aarde doormaken. Het is nooit hun bedoeling dat ze zich met ons leven bemoeien, maar alleen ons te zeggen met inzichten en nieuwe manieren om naar onszelf te kijken.

Wanneer je je engelen om hulp of om antwoorden vraagt, ben je hun niet tot last. De engelen willen ons juist op ieder levensterrein helpen, want ze willen mens voor mens vrede op de planeet bewerkstelligen. Er is geen verzoek dat de engelen te onbenullig of te monumentaal is. Je haalt hen niet weg bij een belangrijkere taak wanneer je hun om hulp vraagt. Het aantal engelen dat beschikbaar is voor hulp is immers veel groter dan het aantal mensen dat zo´n verzoek indient. Weet dat je recht hebt op liefde, aandacht en wonderbare zegeningen van het universum en de engelen. Ze houden onvoorwaardelijk van je, welke fouten je in je leven ook gemaakt hebt. Je bent even bijzonder als ieder ander die ooit geleefd heeft.

Hun boodschappen helpen ons altijd ons veiliger en gelukkiger te voelen en geven elk aspect van ons leven meer zin.

 

Design downloaded from free website templates.